top of page
Neea-pedagogi.jpg

Musiikkipedagogi

Perustin vuonna 2019 Lempäälään vapaaseen säestykseen, improvisaatioon ja käytännön muusikon taitoihin erikoistuneen Kuljun Pianokoulun. Tällä hetkellä pianokoulu on tauolla väitöstutkimuksen ajan.
 

Valmistuin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2018 pääaineena 

kansanmusiikki ja kosketinsoittimet. Tämän lisäksi opiskelin vapaata säestystä ja klassista musiikkia. Minulla on opettajan pedagoginen pätevyys. Olen erikoistunut pianon vapaan säestyksen pedagogiikkaan. Vapaata säestystä voisi luonnehtia oppiaineeksi, joka keskittyy pianistin käytännön soittotaitoihin sekä aika lailla kaikenlaisiin mahdollisiin musiikkityyleihin (kuten vaikkapa kansanmusiikki ja rytmimusiikki), mutta valmentaa myös säveltämiseen, sovittamiseen ja improvisointiin. Vapaa säestys on mielestäni monipuoliseen muusikkouteen erinomaisesti valmistava taito sekä yleensäkin oiva väline musiikin hahmottamiseen.

Olen myös näppäripedagogi ja kierrän ympäri Suomea innostamassa lapsia ja nuoria kansanmusiikin pariin. Näppäripedagogiikka on Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalla osana kaustislaista viulunsoittoperinnettä. Toteutamme näppärikursseja yhdessä tämän kansainvälisesti tunnetun musiikkikasvatusmenetelmän kehittäjän Mauno Järvelän ja muiden loistavien kollegoideni kanssa. Näppärikurssit ovat innostaneet tuhansia oppilaita sen jälkeen, kun Järvelä aloitti toiminnan 80-luvulla.

bottom of page